Aatelisen hyvää teetä

Terve taas! Kesä on vierähtänyt nopeasti, mutta sen aikana on ehtinyt onneksi myös lepäämään riittävästi. Siinä sivussa olen ehtinyt näkemään taas mukavia palveluja.

Ennen kesää kehuin käyväni kesän aikana vähintään kerran kahvilla. Sen lisäksi kesään mahtui myös käynti teellä. Minua eniten puhutteleva teehetken viettopaikka on ehdottomasti Juvan Teehuone.

Teehuoneella puhuttelee erityisesti sen ympäristö. Teehuone on yksi Vehmaan kartanon liiketoiminnan muodoista. Tila on vanhaa aatelista perua ja sen historiaan mahtuu yhtä ja toista. Tuo aatelinen tausta huokuu jollain tavalla myös siitä, kuinka palvelu on tarjolla Teehuoneella. Kun moni paikka pyrkii olemaan trendikäs tai kotoisa, on Teehuone turvautunut toisenlaiseen lähestymistapaan. Keskellä savolaista maaseutua pääsee mukavasti pakoon todellisuutta. Kun astuu Teehuoneelle sisään, on kuin olisi siirtynyt englantilaiseen aristokraattien maailmaan. Teen kanssa tarjoillaan skonsseja. Tapetit eivät ehkä ole käsin maalattuja kuten kartanoiden saleihin kuuluu, mutta kuoseja ei varmasti löydä lähimmän rautakaupan hyllystä.

Tee tarjoillaan astiastosta, jota ei myöskään ole naapuruston muilla rouvilla kaapeissaan. Kokemus on vähintäänkin mieleen painuva. Tällaista toista samanlaista paikkaa ei varmasti löydy toista Suomesta. Kun kokonaisuus rakennetaan riittävän huolella, kaikkiin yksityiskohtiin ja niiden aitouteen huomiota kiinnittämällä, voi olla varma, että siitä jää myös asiakkaalle lähtemätön kokemus.

Kannattaa käydä kurkkaamassa ja ottamassa oppia, vaikka ei teemiehiä/-naisia olisikaan.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.