Kasvimaani kotiovellani

Viime syksynä tekemäni kahvikokeilun jälkeen päätin kokeilla uutta Kasvimaani-palvelua. Se on Apetitin viime kesänä aloittama palvelu. Kasvimaani tarjoaa tuoreita kasviksia suoraan kotiin toimitettuna. Palveluntarjoaja valikoi satokauden mukaan kasviksia paketiksi. Paketteja toimitetaan asiakkaille kahden viikon välein. Yhdessä paketissa on kasviksia n. 5-7 kiloa. Sillä määrällä pärjännee hyvin viikon tai pari.

Tunnustan olevani huono kasvisten ostaja. Minulla on tapana ostaa jatkuvasti samoja banaaneja ja paprikoita, vaikka tarjolla olisi varmasti jotain muutakin mukavan makuista maisteltavaa. Tämän palvelun myötä posti tuo minulle uusia kasviksia tutustuttavaksi.

Viisi kiloa kasviksia pitäisi myös saada jollain tavalla katoamaan kahden viikon aikana. Kokemattomampi kokki voisi olla hädissään sellaisen vitamiinimäärän edessä. Palvelussa on onneksi otettu tämä ongelma huomioon. Kasvisten ohella palvelun käyttäjille tarjoillaan myös vinkkejä erilaisista tavoista loihtia näistä kasviksista erilaisia herkkuja. Askeleen pidemmälle vietyä palvelua.

Asiakas eli Kasvimaani saa aina myös tiedon siitä, mistä paketin mukana tulevat kasvikset ovat peräisin. Alkuperän jäljitettävyys on nykyään yhä useammalle tärkeä asia.

Kasvisten jäljitettävyyteen on kuluttajille ollut hyviä mahdollisuuksia tarjolla esimerkiksi lähiruokapiirien muodossa. Niissä asiakkaalla on valinnan tekemisen vaikeus tai mahdollisuus käsissään. Tilaukset eivät myöskään tule näppärästi kotiovelle, vaan ne joutuu noutamaan ennakkoon määrätystä noutopisteestä, ennakkoon määrättyyn aikaan. Tässä suhteessa Kasvimaani-palvelu on tehnyt kasvisten käytöstä aiempaa helpompaa.

Palvelu ei ole vielä aivan huippuunsa viritetty. Kun paketin tuo ovelle Posti, täytyy tilauksen vastaanottamista varten varata kolmen tunnin aikaikkuna. Kiireisemmälle se voi olla pitkä aika vartoa kotona heviä tavaraa. Tällä kertaa paketista putkahti myös hieman erikoisesti painottunut erä tavaraa. Sipuleita oli kolme ja sitruunoita neljä. Sipuleita meillä menisi varmasti enemmänkin, mutta tuolla sitruunoiden määrällä elämä on aika hapanta. Siitäkin huolimatta mainion makuinen palvelu, joka pienillä viilauksilla voisi hyvinkin löytää paikkansa minun ruokaympyrästäni.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.