Sokkona matkalle

Luin joku aika sitten jutun sokkomatkoista. Se on mainio palvelu niille, jotka eivät osaa päättää mihin lähteä. Tai niille, jotka eivät osaa tarttua uusiin mahdollisuuksiin. Vähän niin kuin minä vihannesosastolla.

Sokkomatkassa ideana on viedä matkalaiset johonkin yllätykselliseen kohteeseen sovittuna ajankohtana. Asiakas maksaa matkasta etukäteen sovitun hinnan, johon sisältyvät tapauksesta riippuen vähintäänkin matkat ja tarvittaessa majoitus matkan varrella. Yleensä pakettiin sisältyy myös vierailukohteiden pääsymaksut ja mahdollisesti myös ruokailut.

Matkalle lähtijä pääsee tällaisella matkalla todennäköisesti tutustumaan johonkin kohteeseen, jossa ei ole aiemmin käynyt ja johon harvemmin tulisi muutenkaan eksyttyä. Vähintään hän saa positiivisen jännityksen tunteen. Mahtaakohan sokkomatkoille lähteneillä olla negatiivisia kokemuksia matkoistaan?

Jäin pohtimaan sitä, mihin muualle tätä lähestymistapaa voisi laajentaa. Ravintolassa asiakkaalle saisi varmasti mukavan kokemuksen aikaan yllätysmenulla. Jokin kosmetologi/hyvinvointityyppinen yllätyspaketti voisi myös olla hyvä kokonaisuus. Samoin erilaisiin liikunta/seikkailumahdollisuuksiin tutustuttava palvelukokonaisuus.

Missä muualla voisit ajatella yllätyksen tuovan palveluun mukavan lisäsäväyksen?

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.