Lisää älyä kaupassa käyntiin

Ruotsissa käydessäni näin kaupassa asiakkaiden käyttävän skannereita. Niiden avulla asiakas saattoi tehdä ostoksensa nopeasti ja vaivattomasti.

Kauppaan tullessaan asiakas ottaa kaupan aulasta skannerin mukaansa. Kaupassa asiakas kerää tuotteet koriin tai kärryyn. Jokaisen tuotteen kohdalla skannataan viivakoodi samalla, kun se kerätään kyytiin. Normaalistihan se tehdään kassalla. Kun kaikki on valmista, voidaan ostokset maksaa skannerin ja pankkikortin avulla. Näin vältytään yhdeltä ylimääräiseltä vaiheelta: ostosten nostelemiselta liukuhihnalle. Oikein virtaviivaisen suorituksesta saa, jos ostokset kerää hyllystä suoraan omaan ostoskassiin.

Osataan sitä onneksi Suomessakin. Joistain kaupoista löytyy nykyisin jo älykärryjä. Älykärry on tabletin ja ostoskärryn yhdistelmä. Tablettiin on kärryn paikannuksen mahdollistavaa teknologiaa. Sen avulla kärryn sijainti saadaan selville myös sisätiloissa. Tämä muuttuu hyödylliseksi ominaisuudeksi, kun se yhdistetään kaupan valikoimatietoihin ja tuotteiden kohtaamisjärjestykseen. Näin kaupassa on helpompi suunnistaa haluamiensa tuotteiden luokse.

Eniten tästä on hyötyä, jos käyttää kärryn ostoslista-toimintoa. Silloin haluamansa tuotteet voi syöttää aluksi ostoslistaan. Tabletin kosketusnäytöllä naputtelemalla tämä vaikuttaa varsin työläältä ja aikaa vievältä vaiheelta. Jos oman valmiin ostoslistan voisi lähettää kärryyn esimerkiksi bluetoothin välityksellä, saataisiin tästä vaiheesta miellyttävämpi.

Jos kauppaan mennessä ei ole vielä valmista ostoslistaa eikä mieleen tule taaskaan mitään, mitä haluaisi kokata, voi turvautua älykärryn tarjoamiin resepteihin. Sopivan reseptin valitsemalla saa myös siihen kuuluvat raaka-aineet ostoslistalle. Kätevä toiminto, joka on tullut tutuksi jo ruoan verkkokauppakokeilun yhteydessä.

Tämän lisäksi älykärry pitää huolen siitä, ettei parhaat tarjouksetkaan jää käyttämättä. Minä en ole koskaan oppinut leikkaamaan tarjouskuponkeja mukaani. Ehkä sähköisesti kärryjen mukana kulkevat kupongit tekevät kaupassa käynnistä helpompaa.

Älykärryt ovat parhaimmillaan varmasti silloin, kun vierailee vieraassa kaupassa, jonka hyllyjärjestys on vieras. Myös silloin, kun täytyy etsiä jotain harvinaisempaa ostettavaa, on tuotteiden löytäminen todennäköisesti helpompaa. Näillä tavoilla kaupassa käymisestä voi tehdä siedettävämpää myös niille, jotka eivät siitä juurikaan nauti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.