Tuoretta kahvia suoraan postiluukkuun

Olen ostanut verkkokaupasta viime aikoina melkoisesti erilaisia elintarvikkeita. Ruoan verkkokauppakokeilu suorastaan villitsi minut. Pian sen jälkeen päätin kokeilla kahvin tilaamista kotiin. Se oli tehty ihanan helpoksi.

Näin kesällä uutisen uudesta palvelusta, joka toimittaa kahvia suoraan kotiin. Niin kuin kerroin, on kaupassa käynti minulle vaikeaa. Kahvihylly on yksi pahimmista paikoista. Valikoimaa on niin valtavasti, että valinnan tekeminen on tuskallisen hidasta. Tässä nettipalvelussa joku tekee päätöksen puolestani, kunhan olen ensin kertonut hieman kahvittelutottumuksistani.

Palvelu löytyy täältä: www.slurp.coffee. Kahvitoiveista kerrotaan palveluun vaiheittain. Ensin valitaan kahvin tummuusaste. Itse pidän tummasta paahdosta, koska se tulee paremmin toimeen vatsani kanssa. Palvelu kysyy seuraavaksi kahvin valmistustapaa (suodatin, presso, mokka vai espresso). Tämän jälkeen esitetään toivomus siitä toimitetaanko kahvi papuina vai jauhettuna. Oman kahvin kulutuksen mukaan voi päättää kerrallaan toimitettavan kahvin määrän. Määrän arviointia on helpotettu taulukolla jossa päivittäin juotavien kupillisten ja kertatoimituksen määrä on yhdistetty toisiinsa.

Kahvitoimitukset voi tilata saapumaan automaattisesti kotiin kahden tai neljän viikon välein. Päätin itse kokeilla kahden viikon väliä. Näin kahvi pysyy tuoreempana. Pidemmällä toimitusvälillä säästäisi hieman toimituskuluissa. Nyt on kaikki tarvittavat tiedot on annettu ja tilauksen voi jättää.

Tilausta tehdessä maksetaan ensimmäinen erä kahvia. Samalla sitoutuu siihen, että tulevat erät veloitetaan automaattisesti kortilta tai tililtä seuraavan toimituksen yhteydessä. Tilausta voi muuttaa koska tahansa. Minusta tämä on helpoksi ja käteväksi tehty systeemi.

Kahvinautinto

Ensimmäisestä tilauksesta meni muutama päivä siihen, kun postilaatikkoon oli ilmestynyt ensimmäinen erä kahvia. Kahvi pääsi nätisti perille, vaikka postilaatikkomme on melkoisen ahdas. Toisinaan postilaatikosta löytyy ilmoitus suurikokoisen lähetyksen saapumisesta. Saapunut lähetys täytyy käydä noutamassa postista. Tällä kertaa tätä ongelmaa ei ollut. Vaikka kahvi oli jämäkästi pakattu, oli se silti saatu upotettua postilaatikon uumeniin. Postinjakajan työtä oli helpotettu pakkaukseen painetuilla ohjeilla. Jos kahvitoimitus pitäisi käydä noutamassa lähikaupasta, ei se juurikaan eroaisia normaalista kahviostosreissusta. Yllättävän pienellä asialla tästäkin on saatu asiakkaalle helpompi osa palvelua.

Vaikka postinjakaja oli joutunut käyttämään voimaa ja taitoksia saadakseen kahvin mahtumaan luukusta sisään, oli sisältö kuitenkin vahingoittumaton. Kuljetuspakkauksen sisältä löytyi vielä toinen pussi, jonka kätköissä kahviaarre oli piilotettuna.

Tämä kuva on tässä, jotta voit kuvitella miten herkullinen tuoksu vastikään paahdetusta kahvista leijailee pakettia avatessa.

Kahvipaketin saapuessa ei vielä tiedä, mitä kahvia seuraavaksi pääsee maistelemaan. Kahvin tiedot on painettu tarralle, joka on puolestaan liimattu kahvipakkauksen kylkeen. Tällä kertaa saapunut kahvi oli kustavilaista käsityötä.

Valmistajan lisäksi pakkauksesta löytyy luonnehdinta kahvista, tiedot papujen alkuperästä ja paahtamisajankohdasta. Omassa postiluukussa kahvi oli pari päivää paahtamisen jälkeen. Pieni miinus liittyy paahtoasteeseen. Tilauksen yhteydessä valitsin paahtoasteeksi tumman. Toimitettu kahvi oli paahtoasteeltaan 4/7. Keskivertosuomalaisen mittakaavallahan tuo tarkoittaa jo tummaa paahtoa, vaikka liikutaankin vasta asteikon puolessa välissä. Omaan makuuni kahvi saisi olla vielä pari piirua tummempaakin. Tuon kohdan palvelu voisi jollain konstilla vielä korjata. Sen jälkeen kokonaisuus toimisi kuin kuppi kahvia. Mukavia kahvihetkiä!

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.