Museokortti

Juhannus on jo ovella. Se tarkoittaa sitä, että kesä on vihdoin täällä. Kesän aikana Suomi hiljenee. Loma-Suomessa liikkuu kuitenkin paljon ihmisiä kaivaten tekemistä. Palvelua tarvitaan monessa paikassa.

Minun suosikkipaikkojani ovat museot. Siksi olenkin ollut erittäin iloinen, kun olen saanut nauttia lukuisten museoiden tarjonnasta Museokortin avulla.

Museokortti on mahtavaa palvelua. Vähän niin kuin PizzaRax – ahmi niin monta museota kuin jaksat. ?

Henkilön Sami Heikkinen (@palvelukeidas) jakama julkaisu

Museokortin idea on mahtava. Voit ostaa vuoden voimassa olevan kortin, jolla pääset käymään niin monessa museossa kuin haluat. Mukana palvelussa on suurin osa Suomen museoista. Listan mukana palvelussa olevista voi tarkistaa osoitteesta www.museokortti.fi. Samalta sivustolta voi tarkastella tietoja museoiden meneillään olevista ja tulevista näyttelyistä. Museoita voi myös etsiä erilaisten hakuvaihtoehtojen ja kartan avulla. Näin on helppo suunnitella reitti museosta toiseen.

Pasi Eerik Karjula: Hi hi hi hi hii

Nettisivulta löytyy myös kortinhaltijan palvelu. Sen avulla voi tarkastella käyntejään museoissa. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka asiakkaasta kerättävä data voidaan tarjota myös asiakkaan käyttöön. Minusta on mielenkiintoista tarkistaa palvelusta missä museossa olen milloinkin käynyt. Muistini on varmaan huononemassa. Muistin tueksihan hyödynnän myös viime kerralla esittelemääni lisätyn todellisuuden palvelua.

Kalle Mustonen: Death of the Gnome King

Tämän kirjoituksen kuvat ovat kahdesta museokortin avustuksella nautitusta näyttelystä. Toinen näyttelyistä on ollut tarjolla Lahden taidemuseossa ja toinen Merikeskus Vellamon näyttelyssä.

Kalle Mustonen: Death of the Gnome King

Museokortin on mahdollistanut museoiden voimien yhdistäminen. Yhdellä kortilla tarjottu sisäänpääsy useampiin museoihin on ollut suuri kynnyksen madaltaminen monien potentiaalisten asiakkaiden suuntaan. Museokortti on ollut saatavilla parin vuoden ajan ja kokemukset ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia. Mukana olevien museoiden määrä on kasvanut tasaisesti. Moni museo teki viime vuonna kävijäennätyksensä. Yksi syy siihen on varmasti Museokortissa.

Edessä osa Jussi Valtakarin teoksesta, taustalla Hanna Vahvaselän Tiramisu

Muut samalla alalla toimivat eivät välttämättä ole kilpailijoita. Voimien yhdistäminen voi tarjota mahdollisuuksia, joihin ei välttämättä yksin pystyisi. Mihin muualle voisi tarvita tällaista palveluntarjoajien tarjonnan yhdistävää palvelua?

”Tänne on aina ollut mukava tulla”

Pidän kesän ajan taukoa blogin päivittämisestä. Käyn tutustumassa mukaviin palveluihin siellä ja täällä. Tiedä vaikka kävisin kiertämässä muutaman museonkin. Jos sinulla on mielessä jokin palvelu, johon kannattaisi kesällä ehdottomasti tutustua, nakkaa vinkillä!

Pienoismalleja Vellamon näyttelyssä

Hyvää kesää!

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.