Ihmisen tapaaminen palveluna

Kanssakäyminen muiden kanssa on yksi tarpeistamme. Tahdomme tutustua uusiin ihmisiin ja pitää yhteyttä vanhojen tuttujen kanssa. Tämän tarpeen ympärille on luotu aikojen saatossa erilaisia liiketoimintamalleja. Lavatanssit, Napakymppi, yökerhot ja Tinder ovat lievittäneet ihmisen kaipuuta toisen luo kukin omana aikanaan ja omalla tavallaan. Yökerhoilla menee nykyisin huonosti, koska uusien ihmisten tapaaminen on siirtynyt yhä enemmän netin syövereihin. Tarvitaanko fyysisen kohtaamisen mahdollistavia paikkoja enää vai onko kaikki kohtaamiset jo sähköisiä?

Kaikki eivät osaa, pysty tai tahdo rakentamaan ihmissuhteita nettipalveluiden kautta. Joihinkin tilanteisiin tarvitaan edelleen myös fyysisiä tiloja, joissa ihmiset voivat kohdata. Etenkin ikäihmisten kohdalla tällainen tarve on mitä konkreettisin.

Moni ikäihminen saa olla suuren osan viikosta yksin. Lahden Okeroisissa on K-supermarketin yhteydessä Ainon Tupa. Ainon Tupa on kohtaamispaikka, toinen olohuone. Paikalle saapuu ihmisiä pitkienkin matkojen takaa. Tuttujen – niin uusien kuin vanhojen – tapaaminen on varmasti monelle viikon kohokohtia. Samalla reissulla tulee tehtyä myös ruokaostokset.

Kaupassa käyminen ei ole ainoastaan nälän ja janon loitolla pitämistä. Siihen voi liittyvä myös sosiaalisten tarpeiden tyydyttämistä. Parhaiten asiakkaidensa tarpeet ymmärtävä palveluntarjoaja saa houkuteltua eniten asiakkaita.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.