Maksetaanko netissäkin kortilla?

Edellisellä kerralla oli juttua siitä, miten kivijalkakaupassa (tai jäätelökioskilla) pitää olla riittävästi maksuvälineitä tarjolla. Sama tilanne on vastassa myös nettikaupassa. Kaupat voivat jäädä tekemättä sopivan maksutavan puuttuessa. Käteisellä netissä ei ainakaan makseta, mutta millä sitten?

Viime syksynä uutisoitiin Kaupan liiton ja Tampereen yliopiston tekemästä tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan yleisin syy verkko-ostosten kesken jättämiseen on sopivan maksutavan puuttuminen kaupan valikoimista. Jopa 33 % kesken jääneistä verkko-ostoksista johtuu sopivan maksutavan puutteesta.

lähde: Kaupan liitto

Mikä sitten on sopiva maksutapa? Suurin osa tahtoo maksaa ostoksensa verkkopankin kautta. Sen rinnalla pitäisi saatavilla olla vähintään luotto- ja pankkikortilla maksamisen mahdollisuudet. Näillä saadaan katettua 69 % asiakkaiden kaipaamista maksutavoista. Lisäksi tarjolla voi olla vielä PayPal, Maksujen välityspalvelu tai lasku.

kuva: Verkkokauppa.com

Varsin hyvän palvelun puolelle mennään, kun asiakas saa käyttöönsä vielä tätä laajemmat maksuvaihtoehdot. Verkkokauppa.com on herättänyt kovasti keskustelua Apuraha-maksuvaihtoehdollaan. Palvelun nimeä on pidetty harhaanjohtavana. Käytännössä kyse on osamaksusta, jonka yritys on vain nimeämällä pukenut houkuttelevaksi paketiksi. Kun apurahahinta vielä ilmaistaan selkeänä kuukausieränä tuotteen hintalapun yhteydessä, on maksamisesta tehty asiakkaalle todella helppoa. Hyvää palvelua siis sekin.

Mitä muita vaihtoehtoja maksamiselle verkkokaupassa pitäisi olla tarjolla?

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.