Onko hiihtokilpailut ihan vanhanaikaisia?

Huomenna alkaa Lahdessa historialliset, seitsemännet MM-kisat. Vaikka lumipeite ohenee vuosi vuodelta on Lahdessa saatu aikaan taas komeat puitteet hiihtolajien kisojen kokemiseen. Ensimmäiset kisat järjestettiin Lahdessa jo vuonna 1926. Äkkinäinen voisi kuvitella, että pitkä perinne olisi jo ajanut kisojen ohi, mutta onko näin?

Laduilla painellaan nykyisin menemään mitä monaisempien komposiittien ja nanojen turvin. Onko kisapuitteet ympärillä muuttuneet vai tarjotaanko kisaturistille perinteistä hernekeittoa ja käristemakkaraa?

Pääsin tänään avajaisten aattona tutustumaan kisa-alueeseen . Kovalla tohinalla tehtiin vielä viimeisiä rakennustöitä, mutta alueella näytti jo nyt todella hienolta.

Silloin joskus traktorit oli rautaa eikä muovia

Perinteitä kunnioittavalle tai kaipaavalle kisat tarjoavat upean kokemuksen Mielensäpahoittajakatsomossa. Katsomokonseptin ovat suunnitelleet Lahden ammattikorkeakoulun Palvelumuotoiluväylän opiskelijat. Teivaanmäen huipulle rakennetussa katsomossa voi palata menneen maailman tunnelmiin: siihen hetkeen, kun kaikki oli vielä kunnollista. Mäeltä näkee hiihdon ratkaisupaikkojen ohella upean maiseman Vesijärven yllä.

Vanhoista suksista saa pienellä tuunauksella näppäriä penkkejä

Mielensäpahoittajakatsomo on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde. Huhut kertovat, että katsomosta saattaa löytää kisojen aikaan myös ihan aidon Mielensäpahoittajankin.

Mielensäpahoittajakatsomo on auki kattavasti kisojen aikaan

Mielensäpahoittajakatsomo ei ole ainoa uusi idea. MM-kisat ovat ottaneet käyttöön myös erinomaisen sovelluksen palvellakseen kisakävijöiden tiedonjanoa mahdollisimman monipuolisesti.

Kisat A-Ö antaa vastauksen kaikkiin kysymyksiin

Lahti2017-sovellus on saatavilla yleisimmille mobiililaitteille. Sovelluksesta löytyvät kattavat tiedot kisaohjelmasta, tapahtumien aikataulut, tulospalvelu, alueen kartta, säätiedot, lipunmyynti sekä alueen palveluiden kuvaukset. Kaikki tarvittava tieto on aina käden ulottuvilla ja mikä tärkeintä aina ajan tasalla.

Oman kisaohjelman personointi varmistaa, ettei mitään tärkeää mene ohi

Käyttäjä pystyy myös personoimaan sovellukseen oman näkymänsä. Kun sovellukseen syöttää omat kiinnostuksen kohteet ja päivämäärät, joille on ostanut liput, tarjoaa sovellus kisa-aikataulun ja tähän liittyvää oheisohjelmaa.

Kisoissa ei varmasti pääse eksymään

Kisavieraat ohjataan sovelluksella kisa-alueelle sekä kartan että kaupungille pystytettyjen opasteiden avulla. Matkakeskukselta johtaa yhtenäinen kisaväreihin puettu opasteiden rivistö kisa-alueelle. Kisa-alueella paikalla olijoita palvellaan yksityiskohtaisemmalla kisa-alueen kartalla.

Eikä räntäsadekaan pääse kisaturistia yllättämään

MM-kisat on ottanut monipuolisesti huomioon erilaisten kisavieraiden tarpeet. Kisakokemus on saatu hienosti päivitettyä tälle vuosikymmenelle. Vaikka lumet vähenevät, pysyvät MM-kisat muutoksessa mukana.

2 vastausta artikkeliin “Onko hiihtokilpailut ihan vanhanaikaisia?”

  1. Vauh! Kyllä nyt kisaturistia hellitään.

Kommentit on suljettu.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeet.